Wednesday, August 20, 2014

Custom Touch N Go

Anda bosan dengan gambar kad touch n go yang tak menarik? Kini ada perkhidmatan meletakkan gambar persendirian ke atas kad touch n go anda. Anda boleh letak gambar selfie sendiri atau gambar yang tersayang, gambar keluarga, gambar kucing, rumah, kereta atau apa sahaja as long as ianya tidak copyright.

Contohnya anda ingin meletakkan gambar logo kelab bolasepak EPL atau logo jenama kenderaan itu semua tidak akan dilakukan kerana imej tersebut adalah copyright. Saya tak pasti pula kalau anda ingin meletakkan logo kelab bolasepak kampung anda, mungkin dibenarkan. 

Baru-baru ini dengan harga RM 20 saya meletakkan gambar custom di kad touch n go saya. Semuanya kebetulan, sedang berjalan-jalan selepas pulang dari melakukan tugasan PhD, tiba-tiba terlihat satu kaunter seperti dibawah.


Kaunter tersebut lengkap dengan mesin print kad touch n go. Prosesnya senang dimana kita bluetooth gambar dari handphone ke notebook brader di kaunter tersebut dan dia akan print out atas kad touch n go yang kosong. Mudah sahaja proses tersebut, tidak sampai 1 minit.Hasilnya seperti diatas. Ada seorang rakan whatsapp saya gambar isterinya untuk saya print di Touch N Go nya. Tiada sebarang balance dalam kad ini. Perlu ditopup untuk digunakan. Perkhidmatan topup juga disertakan sekali di kaunter tersebut.


3 comments:

 1. dimana ni bro?saya pon nak buat jugak

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dulu booth dia ada di Jaya One sebelah Digital Mall PJ. Temporary booth sahaja sempena promosi. Lepas tu dah takde. Kena Tanya Touch N Go ada lagi tak promotion booth macam ni

   Delete
 2. Atau boleh check di weblink ni. http://www.touchngo.com.my/CMS/Personal/Products/Photocard/About-Photocard/ . Salah satu lokasi adalah di NU Sentral di KL Sentral. Saya pernah kesana untuk reset transaksi Touch N Go saya. Tapi tak Tanya pula mengenai Photocard.

  ReplyDelete