Thursday, June 13, 2013

Sen Heng Experience
Sen Heng merupakan antara syarikat elektronik terbesar di Malaysia, merupakan pilihan saya sejak dahulu lagi dalam membeli barangan elektrik.Ada yang bertanya kenapa saya sering memilih Sen Heng, satu soalan yang sukar saya jawab. Mungkin kerana saya merasakan ia mempunyai after sales service yang boleh diharapkan. Antara barangan elektrik yang pernah saya beli di Sen Heng ialah TV, Home Theater, Peti Ais, Microwave, Oven, Electric Shaver, Hair Dryer dan yang terkini ialah Food Processor dan Blender. Kebetulan pula ketika ingin mencari Food Processor, Blender saya pula rosak. Alang-alang kedua-duanya sekali saya sambar, tersenyum lebar suri hati saya.

Pada asalnya, di Sen Heng seksyen 7 Shah Alam, tujuan saya hanya untuk membeli blender. Kemudian isteri saya ingin pula mencari blender yang boleh kisar air batu. Bila dah jumpa pula, bekas pengisar tersebut hanya satu sahaja yang diberi dan size pengisar pula tidak standard dengan bekas pengisar yang dijual di kedai. Akhirnya tumpuan beralih pada Panasonic Food Processor dan blender biasa. Maknanya dua item dibeli di Sen Heng.

Tiba-tiba teringat pula Oven Pensonic yang dibeli bulan November lepas di Sen Heng. Oven tersebut mengalami kerosakan tombol. Dan oleh kerana saya pernah membeli extended warranty replacement one to one, saya pun bertanya pada Sales Assistant di situ samada boleh atau tidak dibuat penukaran. Jawapannya BOLEH.

Malam itu juga saya kembali ke Sen Heng Seksyen 7 membawa oven saya yang rosak tombolnya. Oven tersebut diganti dengan oven baru dan saya pula perlu membayar RM21 kerana oven tersebut sebelum ini saya beli dengan harga promosi. Yang manisnya, replacement warranty saya ditambah lagi setahun. Bermakna dalam masa setahun dari hari ini, jika berlaku sebarang kerosakan, maka saya boleh lah replace one to one sekali lagi. Dibawah ialah rupa oven baru setelah direplace one to one. Thumbs up for good customer service, Sen Heng. Oh ya..hati tak keruan teringatkan home theater yang baru dilihat di Sen Heng..hehehe.


No comments:

Post a Comment