Friday, April 09, 2021

Kisah Rumah Kena Petir





Kisah ini berlaku pada minggu akhir Mac 2021. Lebih kurang 2 minggu lepas. Hujan lebat turun di kawasan rumah saya serta petir. Kebetulan saya tertidur ketika itu selepas penat keluar bawa famili jalan-jalan. Jarang saya tidur petang. Masa tidur tu saya perasan bilik saya jadi amat gelap, macam malam. Dan dengar guruh serta petir. Rasa macam dekat je dengan rumah. 

Tak lama kemudian, saya dengar bunyi guruh kuat. Bunyi macam meletup. Dan dalam beberapa saat kemudian saya dengar satu lagi letupan petir yang sangat kuat, lebih kuat dari yang pertama. Bunyi seperti atas bumbung tempat saya tidur. Dengar macam batu-batu kecil jatuh ke bumbung rumah saya. Terus saya bingkas bangun dan berlari keluar ke ruang tamu.

Rupanya isteri saya dah kelam kabut tutup segala suis elektrik. Anak saya pula sedang relaks bermain PS4 nya seolah tiada apa yang berlaku. Saya yang dalam keadaan mamai melihat lampu standby TV Panasonic saya tidak menyala. Lampu Astro Ultra Box juga padam. Kemudian saya melihat lampu decoder CCTV juga dah off. Saya lihat socket yang sambungkan kepada kesemua alat tersebut, ianya dah dioffkan oleh isteri saya.

Agak lega saya. Beberapa minit kemudian, bekalan elektrik rumah saya trip. Dengar bunyi elcb saya jatuh. Elcb ni stands for earth leakage circuit breaker. Kalau ikut kata kawan saya yang kerja electrician, kalau voltage lebih masuk, elcb akan putuskan sambungan, kira safety lah. 

Saya tunggu keadaan reda, dalam setengah jam. Setelah tiada lagi kedengaran bunyi guruh dan hujan pun dah stop, saya on kan balik elcb saya. Sebenarnya risau juga sebab pernah sekali hujan lebat, elcb jatuh dan bila saya onkan balik elcb, dia jatuh balik. So saya kena offkan satu-satu fius untuk check lokasi yang trip.

Bila elcb sudah saya onkan, benda first yang saya check adalah Astro Box saya sebab biasa dengar petir hentam Astro dulu. Astro saya berlampu, maknanya berfungsi. PS4 dan TV Samsung saya juga berfungsi. Ia terletak sebelah kabinet TV Panasonic saya cuma menggunakan wall socket yang berbeza.

Rupanya TV Panasonic saya tiada power, decoder CCTV juga sama. Astro ada. Kesemuanya menggunakan wall socket dan extension yang sama. Saya check keadaan extension, semua socket berfungsi. Bila saya ganti adaptor TV Samsung ke TV Panasonic saya, masih tiada power. Decoder CCTV pula berfungsi kembali apabila saya tukar adaptor lain. Sah memang TV Panasonic saya tiada power.

Mangsa selepas ribut petir

Then bila saya check pula internet, rupanya modem wifi Unifi saya pun tiada power. Dah ganti adaptor pun sama. So saya keluarkan modem TP Link lama saya dan gantikan sementara dengan modem Unifi yang dah kong. 

Saya juga check di FB untuk cari orang repair TV. Jumpa seorang yang duduk tak jauh dari kawasan rumah saya, saya contact dan keesokannya hari Ahad saya hantar pada dia. Payah juga nak angkut TV 50 inci ini walaupun ia tak berat tapi besar dan kena hati-hati takut terlanggar.

Lepas jumpa brader tu saya terus ke All IT dan beli modem yang baru. Kali ni saya beli modem TP Link Archer AX10. Harganya below RM 300. Lebih laju bila boot dari modem standard Unifi. Kurang panas dari modem standard Unifi. 

Tercapai impian tukar modem standard Unifi

Isnin petang saya whatsapp brader TV tanya keadaan TV saya dan dia cakap nanti dia check dan akan maklumkan pada saya. Selasa saya call dia dan dia explain TV saya model baru, tiada lagi sparepart IC di board TV saya, dia cakap kalau ganti di service center mahal sebab diorang ganti board seketul, dia pula cuma ganti IC di board. Dia cakap IC TV saya kena order dari luar negara dan makan masa berminggu juga. Itupun dia tak jamin 100% masalah akan selesai. Dan lagi satu dia kata TV saya model baru, masih tiada datasheet di Google.

Lepas call dia, saya call Panasonic. Lepas terangkan pada customer service, mereka maklumkan bahawa power board dan mainboard TV saya berada dalam satu board, tidak asing. Harga lebih kurang RM6xx. Mereka check detail saya dalam sistem mereka dan mendapati saya ada beli extended warranty. Saya pun tak ingat extended warranty tu cover apa lagi selain dari display. Saya cakap pada Panasonic saya suspek board bermasalah sebab tiada power but saya request mereka datang rumah dahulu check apa masalah. 

Hari tu juga saya ambil balik TV saya dari brader tu dan dia minta upah RM 50 which I paid sebab kenangkan penat lelah dia angkat TV saya naik atas rumah dia.

Proses menukar board TV


Rabu pagi someone call saya memberitahu dia dari Panasonic, akan datang ke rumah saya untuk check. Apabila sampai rumah, setelah berbual lebih kurang bertanyakan masalah TV saya, mereka terus buka panel belakang TV saya, keluarkan board lama saya. Mula-mula saya ingatkan mereka nak bawa balik kilang board lama saya. Sekali tu, salah seorang keluarkan board dari dalam beg dia dan ganti terus ke TV saya. Katanya nak check dulu. Dia tutup panel TV, dirikan panel TV di kabinet dan sambung TV saya di socket Belkin saya. Belkin ni saya beli sehari selepas insiden petir yang saya ceritakan di atas.

TV Panasonic saya terus befungsi, terus ada power. Lepas tu technician tersebut bagi saya satu form untuk saya sign dan kemudian mereka pun balik.

Just like that, TV Panasonic saya dah berfungsi seperti biasa. It took 10 minutes je untuk technician tu ganti board. Rupa sama macam motherboad komputer. Cara ganti pun lebih kurang sama. Saya tak bayar duit apa pun. Ada yang tanya saya,kena petir pun cover warranty ke? To be honest, saya pun tak pasti samada TV Panasonic saya tu tiada power akibat petir sebab dah beberapa hari kami semua tak tengok TV. TV tu cuma dalam standby mode dan adakala saya offkan power dia di socket. So nak betul-betul kata TV takde power akibat petir tu saya tak boleh pastikan 100%. Mungkin sebelum hujan pun power dah takde. Saya memang tak perasan pun hari tu samada lampu standby dia menyala ke tidak. Yang saya pasti lepas saya on kan balik wall socket, memang tiada power.

TV Samsung saya pula ketika petir, steady je sampai sekarang, so maybe asbab TV Panasonic saya tiada power bukan disebabkan petir. Apa-apa pun saya ambil langkah berhati-hati lepas ni. Saya dah beli dua extension Belkin. Satu untuk TV dan Astro, satu lagi untuk modem saya. 

Lepas ni kalau ada apa-apa permasalahan, saya akan terus call hotline/careline jenama terbabit. Dalam hal ini, saya dapati Panasonic bertindak baik dalam memberikan support pada saya. Mungkin saya duduk di lembah klang, menyebabkan semuanya cepat. Tapi yang pasti Panasonic telah memberikan yang terbaik. 

Before this pun saya dah alami beberapa perkara positif dengan customer care barang-barang yang saya beli, antaranya Samsung dan Khind. 

So sekarang, kami kalau nak keluar rumah memang offkan semua di TV dan internet. Hanya peti ais je yang kami biar on. Masih fobia lagi dengan insiden petir. Kalau hujan lain macam pun kami dah offkan semua termasuk Astro. No standby mode lagi dah. 


No comments:

Post a comment